facebook tracking

Solceller på nya P-huset Järnvägsallén

Till vänster Kent Bergqvist, säljare, och Pelle Holmström, affärsutvecklare, tillsammans med Curt Jonsson som är affärsutvecklare på Upab, till höger Upabs VD Elin Pietroni uppe på det nya parkeringshuet,

I fredags var Pelle Holmström, affärsutvecklare, och Kent Bergquist, säljare, och pratade solceller på Upabs smyginvigning av det nya P-huset Järnvägsallén där de i samarbete med Umeå Energi satt en större solcellsanläggning på taket.

När Umeå Parkerings AB, Upab, skulle bygga ett nytt parkeringshus längst järnvägsallén stod det i ett tidigt skede klart att de ville sätta upp solceller. Initialt träffade Lena Ahlgren, projektingenjör, projekteringsgruppen för att klargöra möjligheterna. Lena och Kent har sedan tillsammans med Upab rott det hela i land.

– Vi har i detalj kollat hur mycket exempelvis Nanna, som är ett av deras lite större parkeringshus, förbrukar för att kunna hitta ett kundanpassat system utifrån behov och förväntad förbrukning, säger Kent.

Största solcellslösningen hittills

Det slutgiltiga förslaget landade på 210 solceller vilket gör affären till den hittills största installerade solcellslösningen som Umeå Energi sätter upp hos en kund.

– Det känns jättekul att vi tillsammans med Upab hittat en bra lösning. Förhoppningen är att anläggningen visar att solceller är bra för Umeå, även om dessa inte kommer att synas på från gatan så finns det andra sätt som både vi och Upab kan skapa spridning på. De har liksom vi drivkraften att verka för en grön och förnybar kommun, säger Kent.


Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor