facebook tracking

Framtidens smarta stad utforskas tillsammans med studenter

untitled.png

 


för att skapa en visionär bild av framtidens stad, skpa tankar om digitala lösningar och diskussioner om hur en smart stad kan komma att se ut bjöd vi in studenter från alla typer av utbildningar till en casekväll.

När allt är möjligt genom uppkoppling, data som är tillgänglig för alllmänheten, it-plattformar som kan kommunicera med varandra, sensorer och annan teknik - hur ser framtidens stad ut då?

Som en del i vårt deltagande i arbetsmarknadsmässan Uniaden bjöd vi in studenter till en casekväll. En smart stad kan kort beskrivas som en stad som nyttjar digitalisering och ny teknik för att göra livet enklare och bättre för medborgare, företag och besökare.

- I den smarta staden skapas kontinuerligt nya smarta tjänster som verkar för att göra staden mer innvativ. Vi tog hjälp av studenternas fantasi inom området och gav dem i uppdrag att komma med förslag på lösningar som kan bli en del av den smarta staden, berättar Annelie Weinehall, konsult som faciliterade innovationsworkshopen.

Idéer förs vidare

Kvällen började med en presentation följt av en innovationsworkshop. Magnus Stenvall, affärsutvecklare, berättade om Umeå Energi som möjliggörare för den smarta staden. Därefter presenterade Annelie kvällens uppdrag och frågeställningen "hur kan en smart stad göra vardagen enklare för Umeåborna?". Studenterna jobbade sedan i team och testade idégenereringstekniker innan varje team fick kliva upp på scen och pitcha sin idé. Kvällen avslutades med att studenterna själva fick rösta på den lösning de helst vill se. Den vinnande gruppen "cykla runt" kommer att bjudas i till innovationsworkshop där de tillsammans med oss får utveckla idén vidare.

Tack för inspiration och kreativitet!

Vi vill skicka ett stort tack till alla studenter som kom med förslag på spännande innovationer för den framtida smarta staden. Vi konstaterar att vi går en spännande framtid till mötes!

 Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor