facebook tracking

Vill du jobba i en framtidsbransch - Utbilda dig till elkraftingenjör

Att välja yrke är ett stort beslut för hela din framtid. Men de val du gör kan också komma att påverka framtiden för samhället i stort. Energibranschen är avgörande i utvecklingen av ett mer hållbart samhälle. Få branscher har så stor möjlighet att påverka livet för så många människor, både här och nu och i resan mot en mer hållbar framtid.

Som elkraftingenjör har du goda chanser att få jobb i en framtidsbransch där du kan vara med och utveckla nya sätt att ta tillvara energi. Umeå Energi är medfinansiär till högskoleutbildningen som ges på distans.

 intervju med Johan Örnberg Elingenjör Umeå Energi

Elproduktion är en av de viktigaste funktionerna i det moderna samhället. Samtidigt finns det för få ingenjörer inom elkraft, vilket innebär att den som går utbildningen kommer att ha goda chanser att få jobb.

Bakom utbildningen står Energiföretagen Sverige, Umeå Universitet, Mittuniversitetet och Luleå Tekniska Universitet.

Umeå Energi och ytterligare 12 av Energiföretagen Sveriges medlemsföretag finansierar utbildningen. Nära samverkan med företagen ger dig rätt kunskaper. Eftersom utbíldningen går på distans kan du plugga där du bor, på de tider som passar dig.


Läs mer på respektive universitets utbildningssida. 

Umeå Universitet

Mittuniversitetet

Luleå Tekniska Universitet

 


 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor