facebook tracking
Viktoria Åström

Viktoria Åström

Verksamhetscontroller

UEI_0290-redigerad-ny.gif

”Som medarbetare på Umeå Energi känner man att man gör skillnad – att det man gör är viktigt”

Viktoria började sin karriär på Umeå Energi som konsult 2017 men blev kort därefter anställd på Umeå Energi. Med en bakgrund som Civilekonom med internationell inriktning arbetar hon idag med Umeå Energis EU-projekt och den ekonomiska rapporteringen och uppföljningen av dem. Utöver det går dagarna även åt till löpande utredningar och annat ekonomiarbete.

Från konsult till anställd
Det första intrycket för Viktoria var att miljön var väldigt välkomnande. När jag ställde frågan om hon upplevde att det var någon skillnad på bemötandet som konsult jämfört med när hon blev anställd anser hon att så inte var fallet.
- Jag tycker att bemötandet har varit detsamma som konsult och anställd. Alla har alltid varit mycket måna om att man ska trivas och må bra. Jag har aldrig känt mig som en extern konsult utan alltid känt mig som en del av företaget.

Just nu arbetar Viktoria med Umeå Energis fakturahantering där hon är drivande i arbetet att implementera elektronisk fakturahantering på företaget. Detta tror hon bara är ett av många steg mot ett mer digitaliserat Umeå Energi. Viktoria ser ljust på företagets framtid och tror att företaget kommer utvecklas på ganska många olika fronter som nya produkter och lösningar. Hon anser att närmandet av digitaliseringen känns bra och spännande.

Vad skulle du säga är det bästa med ditt jobb?
- Det bästa med mitt jobb är också att jag har varierande arbetsuppgifter och att jag får göra så många olika saker varje dag men också att jag har möjlighet att arbeta väldigt fritt under ansvar.

Personlig utveckling
För Viktoria är den personliga utvecklingen viktig och möjligheten att delta i olika utbildningar är ett av de mest framstående exemplen för hur hon anser att Umeå Energi satsar på sina medarbetare.
- Jag har till exempel nu senast varit på utbildning i just elektronisk fakturahantering. Tidigare har jag även gått kurser i Excel och en arbetsmiljöutbildning. Så jag har hunnit med mycket på det året jag har varit här. Att man får den chansen att vidareutvecklas är väldigt bra tycker jag.

Hon tar även upp företagets MåBra-koncept som inkluderar allt från körsång och kulturklubb till träning i alla dess former, som en del i hur företaget är måna om medarbetarnas välmående.
- Jag brukar besöka gymmet och gå på spinningen på fredagar. Sedan har jag tänkt att jag ska prova lunchrycket som är ett träningspass på en timme ute i i20-skogen, men det har inte blivit av än men kanske kommer.

Hur skulle du beskriva Umeå Energi som företag?
-
Att det är mycket fokus på ”Närhet” alltså att vi finns här och arbetar för Umeå och invånarna som bor här. Sedan finns det även ett starkt miljö-tänk i företaget. Även en känsla av att man tar hand om sina medarbetare vilket jag inte alltid känt på tidigare arbetsplatser. Jag tror att det är därför också så många stannar kvar och arbetar så länge på Umeå Energi – för att det är en härlig arbetsplats med många härliga kollegor.

 

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor