facebook tracking
Yvonne Persson

Yvonne Persson

Specialist Kund och Fakturering

UEI_2004 den.jpg

 

”Min motivationsfaktor är känslan av att jag bidrar, att jag kan göra skillnad”

Med en internationell karriär i ryggen började Yvonne Persson på Umeå Energi som privatmarknadsansvarig för elhandelskunderna på marknadsavdelningen år 2004. Nu, 14 år senare, arbetar hon som specialist för kund och fakturering där hon bland annat fungerar som en länk mellan kundbehov och IT- och systemstöd.

Yvonne arbetar idag med samtliga av Umeå Energis affärsområden,  vilket gör att arbetsuppgifterna är omväxlande och har bidragit till en väldigt bred kunskap som gör henne behjälplig över hela koncernen.

- Eftersom jag har varit här länge har jag en gedigen verksamhetskunskap. Det har även gett mig en god helhetssyn som gör att jag vet ungefär vilka konsekvenser olika handlingar ger i ganska många frågor. Det skulle jag säga är en av mina styrkor och mitt stora bidrag till företaget.

Hon jobbar ofta i olika projekt där det huvudsakliga arbetet som specialist på kund och fakturering innebär att fungera som ett stöd för produktägarna, men också se till att de produkter och tjänster som säljs kan tas betalt för och att avtal och liknande registreras i systemen.
- Jag jobbar mycket med att effektivisera och automatisera t ex avtal, fakturor och bekräftelser till kunder.

Ett gediget engagemang

Yvonne har även ett stort engagemang i Umeå Energis MåBra-aktiviteter där hon både är involverad i De Gröna & Sköna som är företagets trädgårdsgrupp samt i Umeå Energis egen kör.

- Jag tycker att det är ett superbra sätt att träffa människor från hela organisationen som man kanske inte träffar och arbetar med annars. Det möjliggör att lära känna sina kollegor på ett mer avslappnat och personligt plan vilket jag tycker är roligt.

När jag frågar Yvonne hur hon skulle beskriva Umeå Energi som företag är hennes svar att det känns tryggt men samtidigt spännande.
- Det är stabilt men det händer fortfarande väldigt mycket. Det tror jag är en stor bidragande faktor till att så många stannar kvar på företaget. Att det inte känns som att man stagnerar trots att man arbetat på företaget i många år.

Att det händer mycket är också en av de saker som hon nämner som det bästa med just hennes arbete. - I den rollen som jag har idag blir jag inblandad i väldigt mycket nytt som är på gång. Jag träffar många människor över hela koncernen och det är något jag trivs väldigt bra med. Något som också motiverar mig är känslan av att jag bidrar och att jag kan göra skillnad. Både i förbättringsarbetet av befintliga produkter men också med nya grejer.

Hur tror du att man lyckas i rollen som specialist?

-
Man får vara lite eftertänksam och analyserande och dra nytta av det man vet. Sen handlar det också om att ha struktur och försöka dokumentera vad man gjort tidigare. Varje situation är självklart unik så det är väl här det gäller att använda fingertoppskänslan som man får när man har varit med ett tag.

Har du några tips till de som vill söka sig till Umeå Energi?

Det är vanligt att många som läser energiteknik söker sig till oss men jag kommer från en helt annan typ av bakgrund. Håll ögonen öppna för det finns många olika jobb inom företaget. Det är en bred arbetsmarknad och Umeå Energi är mycket mer än bara energi.

Utbildning: Ekonomie magister i företagsekonomi och marknadsföring

 

 

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor