facebook tracking
Elizabeth Eriksson

Elizabeth Eriksson

HR strateg

UEI_2026 inne.jpg

"Jag har alltid haft en bild av Umeå Energi som ett företag i framkant när det gäller HR-frågor"

Av just den anledningen sökte jag mig till Umeå Energi och har nu arbetat här i fyra år. Under de åren har min bild också bekräftats. Umeå Energi är ett företag som hela tiden är på väg framåt. Koncernen är inte rädd för att testa nya utvecklande vägar, och som medarbetare finns det stor möjlighet till att påverka. Att få vara en del i det är otroligt stimulerande säger Elizabeth. 

Elizabeth är utbildad personalvetare vid Umeå Universitet och efter studierna arbetade hon några år inom den privata sektorn innan hon började på Umeå Energi. I sin tjänst här på Umeå Energi är Elizabeth en dedikerad resurs till elnät och IT- avdelningen. Vi har delat upp ansvaret för avdelningarna mellan oss HR-strateger, allt för att samarbetet ska bli så långsiktigt som möjligt, det ger en bra grund för att kunna stötta vid rekrytering, rehab och personalärenden.  

En vanlig dag på jobbet för Elizabeth innefattar att svara på mejl och samtal från chefer och medarbetare, det kan vara allt ifrån frågor kring kollektivavtalet, personalärenden. På det tillkommer möten för strategi, information och samverkan. En stor del av mitt arbete är planerat, men mycket är också ad hoc.

”Det är ju så att arbetar man med människor så sker ju saker hela tiden, vilket gör att det ofta blir reviderade planer”

Det är också det som är det roligaste med mitt jobb, alla samtal med alla olika individer, chefer, medarbetare och kandidater. Att med min kompetens kunna hjälpa dem framåt genom att stötta och styra.

Vad skulle du säga att utmaningarna i din roll är?

I min roll som HR- strateg finns ingen universal lösning på de utmaningar vi ställs inför. Vi måste vid varje tillfälle utgå från de lagar och regler som gäller, verksamhetens och individernas behov och såklart affärsnyttan. Utmaningen är att få ihop alla delar.

Om Umeå Energi var en färg, vilken färg vore det och varför?

Grön, det står för att gå, att gå framåt och färgen symboliserar också hållbarhet vilket ständigt är vårt mål. Vi arbetar för en hållbar framtid för hållbara medarbetare.

Framtiden

Vid frågan om vad Elizabeth ser fram emot i Umeå Energis utveckling svarar hon, digitalisering. Vi har fokus på att med digitalisering som verktyg förbättra chefs-, medarbetar- och kandidatupplevelsen. Digitaliseringen ska förenkla för medarbetarna att finna fakta kring hr-frågor, det ska vara tydligt vad du behöver lära och få vetskap om som nyanställd via webben. Vårt senaste exempel är att vi just börjat med pulsade medarbetarundersökningar på både koncern och avdelningsnivå för att våra ledare ska kunna arbeta mer agilt med sina medarbetare kring engagemang och behov. Umeå Energi ska vara en så attraktiv arbetsgivare som möjligt.

Hur skulle du beskriva Umeå Energi för någon som funderar på att söka arbete här?

Umeå Energi är ett bolag som alltid vill framåt, det finns bra möjligheter till att utvecklas i sin profession och som människa. Vi har roligt på jobbet, många trevliga, varma människor utan prestige och företaget månar om balansen mellan arbets- och privatliv. Så sök, du kommer inte ångra dig avslutar Elizabeth med ett leende på läpparna.

 

 

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor