facebook tracking
Kristin Arvidsson

Kristin Arvidsson

Planeringshandläggare

UEI_2170red.jpg


”Vi ser till att man kan tända lampan hemma” säger Kristin lite smått skrattandes.

Så brukar hon förklara för sin dotter vad hon arbetar med- faktiskt också ibland till vuxna då hennes arbete kan vara lite svårt att förstå om man inte är insatt i verksamheten.  Kristin arbetar sedan två år tillbaka som planeringshandläggare i koncernens elnätanslutningsenhet. Efter gymnasiet arbetade hon på Telia i 6 år där hon snabbt avancerade till teamledare och sedan blev hon också lärare i deras tekniska support. Därefter blev det ett år på Vattenfall med internutbildning i fjärrvärme och kundsupport. Sedan såg Kristin tjänsten som planeringshandläggare hos Umeå Energi och tyckte det lät spännande och till sin glädje fick hon också tjänsten.

- Nu har jag arbetat här i två år och det som stimulerar mig mest med tjänsten är att alla dagar är så olika, man vet aldrig riktigt vilka ärenden och uppgifter som kan komma. Det är så otroligt varierande och en tjänst med mycket eget ansvar. Här på Umeå Energi känner jag att det finns ett stort förtroende för min kompetens och kunskap, koncernen litar på mig. Jag känner att allt mitt arbete gör skillnad, att jag är en viktig del och jag kan tydligt se inverkan av min arbetsinsats vilket är otroligt stimulerande. 

”Min tjänst är lite som att vara spindeln i elnätet

För det mesta börjar jag dagen med att öppna upp alla kund och kartsystem över Umeås elnät. Jag ser om det har kommit in några föranmälningar, ansökningar till nyanslutningar eller förändringar som önskas genomföras hos befintliga kunder. Det kan t ex vara en befintlig kund som önskar att flytta något elskåp, eller någon elektriker som ska ansluta ett antal kunder i ett flerfamiljshus. Jag tar också hand om alla offertsvar som kommer in, dessa ska sedan diarieföras. Ibland händer det att jag hjälper vår kundservice för att ta fram gamla avtal eller leta reda på adresser. Jag har ständigt ett nära samarbete med andra sektioner inom Umeå Energi, där vi tillsammans strävar för att möta kundernas önskemål och behov.

Hur skulle du beskriva Umeå Energi?

Redan från dag ett blev jag så otroligt bra bemött av alla nya kollegor, här hälsar alla på varandra, det spelar ingen roll vem du sätter dig bredvid i fikarummet, det är avslappnat och högt i tak, man är välkommen överallt oavsett vilken avdelning du arbetar på, personalen här är företagets styrka. Det känns verkligen som vi är ett lag, och koncernen är inte heller rädd för förändringar, man lyssnar mycket på personalen och vi kan vara med och påverka organisationen till stor del. Det är en skön stämning här säger Kristin.

Vad är det bästa med Umeå Energi?

Att man alltid har ett ”nytänk” i företaget. Man vill inte fastna i gamla rutiner. Jag tycker om förändring, att våga testa och utmana. Det ska bli kul att se hur långt fram vi kan komma med ny teknik och nya arbetssätt som koncernen har stort fokus på. Det blir en rolig resa som jag ser fram emot!  

 

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor