facebook tracking
Lotta Jonsson

Lotta Jonsson

Arbetsmiljöutvecklare – HR

Lotta Jonsson2.jpg

”Viljan att utvecklas och faktiskt ligga i framkant på flera områden”

Det är svaret när vi frågar Lotta Jonsson om vad som är bäst med Umeå Energi.

Lotta har arbetat med arbetsmiljöfrågor i 12 år inom bygg- och anläggningsbranschen. Studiebakgrund är MSc i miljö- och hälsoskydd samt en arbetsmiljöutbildning vid Umeå Universitet.  För mig lockade det att få möjlighet att se en ny bransch och energibranschen kändes i särklass mest intressant. Världen står inför flera svåra utmaningar i skenet av pågående klimatförändring. Energisektorns omställningsarbete är och kommer förbli en viktig nyckel, att vara en del av det kändes attraktivt. Jag hade också hört gott om Umeå Energi som arbetsplats innan jag sökte tjänsten.

Lotta har nu arbetat på Umeå Energi som arbetsmiljöutvecklare sedan våren 2018. Hon arbetar både strategiskt och operativt tillsammans med organisationen. Att få möjligheten att tillsammans med andra kollegor lära och utvecklas och arbeta för en säkrare och hälsosammare arbetsmiljö, det är något som stimulerar mig i min yrkesroll säger Lotta.

Dagarna på Umeå Energi är varierande, de fylls både med kontorsarbete och verksamhetsnära arbete ute i fält. Jag har förmånen att möta många av mina kollegor och samarbetspartners i tjänsten vilket är berikande. Verksamhetsförståelse är av betydelse för att kunna stödja chefer och medarbetare på bästa sätt. Förutom specialistkompetens kräver uppdraget att vara inlyssnande och coachande för att skapa förflyttning. Bygga relationer och förtroende är vitalt samtidigt som det är viktigt att fokusera på målet genom att vara tydlig och våga stå upp för det som krävs för att skapa säkra och hälsosamma arbetsmiljöer. Det kan vara tuff, då gäller det att luta sig mot syftet och målet.

”Fötterna på jorden och huvudet bland molnen” 

Under de första månaderna har det varit fokus på att förstå var företaget befinner sig idag och vilka förutsättningar som finns och arbeta därifrån. Nu gäller det också att våga drömma och tänka stort och långsiktigt. Umeå Energi är ett företag som rymmer många olika verksamheter och kompetenser under samma paraply. Det är en arbetsplats som har ambitioner och som strävar efter att ständigt utvecklas.

Om Umeå Energi var en färg, vilken och varför.

Den ädla färgen guld, det finns en inbyggd stolthet i organisationen och med ett stort utbud av olika kompetenser samlade är vi innovativa och ligger i framkant på flera områden.

Här vill vi utvecklas och vara nyskapande, här stannar jag nog kvar länge avslutar Lotta med stolthet i rösten.

 

 

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@umeaenergi.se
 • Andreas Andersson
 • Anton Södergren
 • Birgitta Granström
 • Clas Blomqvist
 • Elizabeth Eriksson
 • Emma Lundström
 • John Josefsson
 • Kjell Ekholm
 • Kristin Arvidsson
 • Lotta Jonsson
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor