facebook tracking

Anci liten.jpg

 

Från Telekom till Energibranschen

Innan Ann-Christin klev in i rollen som försäljningschef på Umeå Energi för 5 år sedan arbetade hon 20 år inom telekommunikationsbranschen. Hon har under den tiden upplevt den stora utvecklingen som skedde inom branschen i from av mobiltelefoni, internet och data och ser nu samma stora utvecklingspotential i energibranschen och att Umeå Energi som företag ligger i framkant i denna utvecklingsfas.

Ett vinstkrav som gynnar regionen
En reflektion som slog Ann-Christin när hon började på Umeå Energi var skiftet i företagets vinstkrav som skilde sig från vad hon tidigare varit van vid.

- Det jag tycker är mest intressant och roligt med Umeå Energi är att trots att ägarna har sina krav och att vi ska sköta oss som vilket bolag som helst, så är det ju fortfarande ett vinstkrav som gynnar regionen. Om man har jobbat i den typen av bolag som jag gjort tidigare har aktieägarna alltid varit målet. Här finns det även ett annat syfte som gör att vi är med och bidrar till regionens utveckling.

En vanlig dag på jobbet menar Ann-Christin inte riktigt finns då arbetet är så väldigt kundstyrt vilket gör det svårt att veta vad som händer från en dag till en annan. Det arbetsdagarna främst fylls av, utöver det kontinuerliga kundarbetet, är olika utvecklingsprojekt som Umeå Energi deltar i för att hitta nya produkter, tjänster och lösningar för kunderna.

Hur tror du att man lyckas i rollen som försäljningschef på Umeå Energi?

- I min roll som försäljningschef är en av mina styrkor att jag kan lite om mycket. Sedan handlar det också mycket för mig om att se till individerna i säljgänget och deras utveckling. Att försöka se vad deras behov är för framtiden. Jag tror även att det är otroligt viktigt att vara lyhörd för kundens behov men också att ha en bra förståelse för vad som händer i omvärlden. Om vi inte med i vad som händer på marknaden och i Umeå, så är vi ju inte heller där med våra produkter och tjänster när det gäller.

Ett företag med möjligheter

Ann-Christin förklarar vidare att hon anser det finns stora möjligheter inom Umeå Energi. Hon påpekar även att det handlar mycket om vad man själv vill och kan argumentera för när det kommer till utbildningar och inspirationsdagar.

- Sen att vi är i den bransch vi är, där det hela tiden händer så mycket nytt. Jag tycker även att Umeå Energi är en arbetsgivare som har god personalpolitik i det stora hela. Att vi har så kallade MåBra-aktiviteter och liknande visar på att företaget vill att medarbetarna ska må bra.

Vad tycker du man bör tänka på när man ska söka sig ut i arbetslivet?

Jag tycker att man ska söka sig till branscher som man själv är intresserad av. Se sig om vad som händer där ute och var man vill vara delaktig. För det säger mig min erfarenhet i yrkeslivet att det är viktigt. Att man hittar någonting som man tycker är kul och intressant. Det vet man ju sällan förrän man provat.  

Utbildning:

Marknadsekonomi och beteendevetenskap

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@umeaenergi.se
  • Andreas Andersson
  • Ann-Christin Bäckström
  • Anton Södergren
  • Birgitta Granström
  • Clas Blomqvist
  • David Lindström
  • Elizabeth Eriksson
  • Emma Jakobsson
  • Emma Lundström
  • Johan Örnberg
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor