facebook tracking
Linda Lundstedt

Linda Lundstedt

Webbutvecklare – IS/IT

”Det handlar inte om vem som gör vad, här gör vi det tillsammans”
Att jobba som systemutvecklare kräver ett visst mått av envishet. Det kan Linda Lundstedt intyga, eftersom det ofta krävs åtskilliga timmar och mycket energi för att gå i mål med ett omfattande projekt. För att lyckas i rollen är det en fördel om du är en vinnarskalle med stark lagkänsla.

På frågan om vad som gör Linda Lundstedt extra stolt över sitt arbete svarar hon två saker; när det interna intranätet lanserades och när den externa webben gick live för allmänheten.
– Det finns en speciell stolthet i att få följa ett projekt från start till mål. Båda dessa projekt var extra roliga att jobba i just eftersom de var så stora och tidsomfattande. Ofta är vägen inte spikrak, den består av en rad oväntade hinder som vi i teamet löser tillsammans.

Surfar du in på umeaenergi.se är det alltså resultatet av Linda och hennes kollegors arbete du ser. Men när webben väl skulle lanseras hände en oväntad sak:
– Själva lanseringen tog några timmar längre än vad vi hade förväntat oss, så när det väl blev dags att fira hade bubbelflaskan hunnit frysa! Men det faktum att vi firar våra segrar skapar en extra härlig teamkänsla, berättar Linda.


Som systemutvecklare drivs Linda av möjligheten att få hjälpa både kunder och kollegor att lösa problem och förenkla människors vardag med hjälp av digitaliseringen.
– Inom IT finns det alltid mycket som går att förbättra och utveckla. Det roligaste är att tillvarata de möjligheter som digitaliseringen ger. Dessutom uppskattar jag variationen i mitt jobb. Just nu håller jag exempelvis på att utveckla en ny bredbandstjänst samtidigt som jag förbättrar hanteringen av driftinformation på elnätssidan. Varje vecka får jag träffa många människor och involveras i olika delar av Umeå Energi. Jag har det övergripande tekniska ansvaret över våra webbsystem, det ger en extra krydda till mitt arbete.

Utvecklingsavdelningen har expanderats med fler interna resurser, vilket bäddar för spännande karriärvägar för den som söker sig till Umeå Energi.
– Att vi växer och blir fler beror på att vi ser ett stort behov av utvecklare framöver, det känns väldigt positivt. Generellt är Umeå Energi riktigt bra på att lyssna på förbättringsförslag, det gör att det finns goda möjligheter för medarbetarna att vara med och påverka vår framtida riktning. Det är en trivsam företagskultur och dessutom trivs jag väldigt bra med mina kollegor. Här handlar det inte om vem som gör vad, här gör vi det tillsammans.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning teknisk datavetenskap, Umeå universitet, examen 2003.
Beskriv din bakgrund och dina lärdomar: Direkt efter examen jobbade jag på Bredbandsbolagets tekniska support samtidigt som jag drev ett enskilt bolag med inriktning på webbapplikationer. Därefter arbetade jag med telekom på Tieto, både med test och systemutveckling. Jag började på Umeå Energi 2012 eftersom jag lockades av möjligheterna att vara med och göra skillnad för hela Umeå. I dag har jag stor nytta av att ha arbetat i många olika roller, det gör att jag ständigt fokuserar på att få till kundanpassande och användarvänliga lösningar.


Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@umeaenergi.se
 • Andreas Andersson
 • Anton Södergren
 • Birgitta Granström
 • Clas Blomqvist
 • Elizabeth Eriksson
 • Emma Lundström
 • John Josefsson
 • Kjell Ekholm
 • Kristin Arvidsson
 • Linda Lundstedt
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor