facebook tracking
David Lindström

David Lindström

Affärschef Bredband – Bredband

”Här fyller affärsutvecklingen ett värde för hela kommunen"

Affärschefen David Lindström är ett levande exempel på att engagemang och egna initiativ kan göra stor skillnad för hela regionens IT-infrastruktur.

Umeå Energi är ett ingenjörstungt bolag inom alla verksamhetsområden. I sammanhanget har affärsutvecklaren David Lindström därför en annorlunda och berikande bakgrund – hans karriär började nämligen på ett företag som sålde och leasade bland annat kopieringsmaskiner.
– När jag kom till Umeå Energi var det först i rollen som säljare, innan jag fyra år senare blev affärsutvecklare för bredbandsverksamheten. Med en utbildning i ekonomi och service management har jag en stor fördel av att betrakta affärer utifrån kundens perspektiv. Det kompletterar mina kollegors ingenjörsperspektiv, säger David.


Att leverera ett nytt erbjudande till en befintlig marknad, eller ett befintligt erbjudande till nya kunder – det är affärsutveckling när den är som allra bäst, menar David. Just nu pågår flera olika satsningar för framtiden, bland annat har Umeå Energi byggt upp en wifi-infrastruktur där medborgare och besökare kan koppla upp sig mot ett trådlöst wifi – ett projekt som David är initiativtagare till.
– Wifi-satsningen är ett exempel där vi skapat en tjänst utifrån ett behov som människor har. Du ser knappt en människa på stan utan en telefon i handen. Redan under smyglanseringen av nätverket hade vi 1000 användare på bara en vecka, det är en härlig bekräftelse på att affärsutvecklingen fyller ett värde för hela kommunen. Projektet bygger på ett samarbete mellan Umeå Energi, Umeå Universitet, wifi-leverantören The Cloud samt Umeå kommun.

Även om bredband idag är ett av Umeå Energis fyra affärsområden spår han en framtid där gränserna suddas ut och bolaget levererar fler och fler helhetslösningar.
– Jag tror att vi går mer och mer mot ett samlat Umeå Energi där våra produkter och tjänster integreras allt mer i hemmet. I framtiden kanske vi levererar lösningar där kunderna med hjälp av bredband köper el per kilowattimme eller fjärrvärme per gradantal. Kan vi få infrastrukturen för el, kraft, fjärrvärme och bredband att samverka skapar vi mer hållbara lösningar, säger David och fortsätter:
– Ponera att våra kunder i framtiden kommer att kunna köpa 21 grader i vardagsrummet, 19 grader i sovrummet och 5 grader i kylskåpet. Vem vet? Den här typen av lösningar känns oerhört inspirerande att stimulerande att tänka på! Vill du vara med och ta fram framtidens innovativa lösningar finns det plats för dig inom Umeå Energi.

Utbildning: Ekonom med inriktning service management, Umeå Universitet, examen 2006.
Det allra roligaste med mitt jobb: Tillgång till snabbt internet är redan nu en samhällskritisk funktion. Genom att Umeå Energi bygger ut bredbandsnätet både på landsbygden och i centrum möjliggör vi för familjer att kunna bo och verka där de vill utan att uppkopplingen ska utgöra en begränsning. Jag känner mig otroligt stolt över att få vara med och bidra till samhällsutvecklingen!

david.lindstrom@umeaenergi.se

0706463440

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@umeaenergi.se
  • Andreas Andersson
  • Ann-Christin Bäckström
  • Anton Södergren
  • Birgitta Granström
  • Clas Blomqvist
  • David Lindström
  • Elizabeth Eriksson
  • Emma Jakobsson
  • Emma Lundström
  • Johan Örnberg
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor