facebook tracking
Per Holmström

Per Holmström

Affärsutvecklare


Från musikproducent till Affärsutvecklare inom förnybar energi
I sitt tidigare liv arbetade Pelle Holmström med låtskrivande och reklamproduktion. Ett tidigare liv – det är nämligen så han benämner karriären innan han anställdes av Umeå Energi. När Pelle fyllde 45 gjorde han en helomvändning i karriären och tog steget till att utbilda sig inom energiteknik.

– När man byter karriär så radikalt som jag gjorde så känns det här jobbet som mitt allra första, trots att jag jobbat i hela mitt liv!

Att Pelle Holmström brinner för sin nya roll som Affärsutvecklare på Umeå Energi går inte att ta miste på. Under slutspurten av sin utbildning, våren 2015, fick han möjlighet att skriva sitt examensarbete på temat värmeåtervinning under solceller på Umeå Energi. Mycket har hänt sedan dess – idag jobbar han med att undersöka och implementera framtidens lösningar inom förnybar energi.

Arbete som gör skillnad
Rollen som Affärsutvecklare handlar mycket om att förutspå kundens behov och förstå hur energibranschen är på väg att förändras.
– Branschen står inför stora förändringar, det gäller att både tänka nytt och våga för att ständigt förändra- och förbättra befintliga produkter. En stor fördel med att arbeta inom Umeå Energi är att vi är en stabil organisation som inrymmer bred kunskap och expertis. Vi har både muskler och vilja att investera i smarta, hållbara och enkla lösningar som våra kunder efterfrågar. Det vi väljer att göra har inverkan på vår absoluta närhet.

Något som drev Pelle till karriärbytet är möjligheten att arbeta med produkter och tjänster som gör gott för miljön.
– Det är väldigt stimulerande! Just nu arbetar jag mycket med solceller och laddning av elbilar. Viljan att hitta nya, smarta, effektiva lösningar är vad som enar många av medarbetarna här på Umeå Energi.

Nyskapande produkter
Pelle har varit med och lanserat produkten ”Ladda hemma”, vilket är en hyrtjänst av laddboxar för elbilar.

– Vi är först i Sverige med att hyra ut laddboxar. Om en kund säger upp tjänsten, hyr vi ut den till nästa kund - på så vis är det en cirkulär produkt som återbrukas och används länge. Det är inspirerande att få vara drivande och jobba med denna typ av lösningar tillsammans med alla kollegor som gör det möjligt. En annan rolig sak har varit att få vara med och ta fram konceptet kring uthyrning av solceller, även där var Umeå Energi först i Sverige

Från Umeås mest anrika musikstudio till ortens kommunala energibolag. Vilka erfarenheter tar du med dig från din tidigare karriär?

– Som småföretagare hade jag mycket kontakt med slutkunden. Därför har jag vanan av att alltid sätta kunden i fokus, och det perspektivet har jag stor nytta av idag.

Namn: Pelle Holmström
Titel: Affärsutvecklare
Mitt bästa karriärtips: Att byta karriär mitt i livet är att kasta sig ut på okänd mark. Jag var 45 år när jag började studera på universitetet, det hoppas jag kan inspirera många att inse att det aldrig är för sent att sadla om. Det ger otroligt mycket energi att få möjligheten att göra något annat.
Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor