facebook tracking
Andreas Andersson

Andreas Andersson

Projektledare”Man löser det som läggs på bordet”

Andreas Andersson lockades till Umeå Energi av verksamhetens lokala anknytning, och stannade för den innovativa miljön han upplever i sin vardag.

– Jag kommer från en teknikerbakgrund, vilket handlar om att jag i grund och botten tycker om att lösa problem. Det är något som lockade mig till detta yrke – att det ofta finns flera lösningar till ett och samma problem.

Utöver problemlösning förklarar Andreas att mötet med människor är en viktig pusselbit i arbetet som projektledare på Umeå Energi Bredband.

– Det är kontakten med folk som gör det så värt det. Man löser det som läggs på bordet, och det kan vara väldigt olika från kund till kund. Variationen gör att jag trivs, men även kollegorna i min arbetsgrupp som är sjukt bra och engagerade! Det är högt i tak och man tillåts komma med idéer, alla medverkar för att förbättra sättet man arbetar på. Det är en nerv i Umeå Energis verksamhet överlag - att det är ett öppet och innovativt klimat.

Till vardags spenderar Andreas främst tid med att träffa kunder, men även med att formulera tekniska lösningar och på bästa sätt tillmötesgå kundens önskemål. Rollen som projektledare är komplex och krävande, vilket gör att den lämpar sig för personer som tycker om att arbeta i ett högt tempo.

– Jag får samtala med kunden, fråga om vilka önskemål som finns och arbeta därefter. Här ges man utrymme att arbeta väldigt nyskapande. Det är också viktigt att man är beredd på att ha många bollar i luften. Man bör trivas med det och inte bli stressad över att mycket sker samtidigt. Oftast arbetar man inte bara med ett projekt åt gången, utan snarare 20 - därför är det viktigt att vara organiserad. Projekt kan variera från stora till små, det kan handla om allt från en enskild kundanslutning till projekt som omfattar fler än 1000 lägenheter. Det är en del av utmaningen, men min inställning är att allting går att lösa på ett eller annat sätt.

Närheten till det lokala är något som intresserade Andreas för arbetet på Umeå Energi.

– Umeå Energi är ett stort och tryggt företag, jag tycker om att jobba för det lokala och Västerbotten. I sommar kunde jag ta mig med cykel ut till kundmöten. Det är en stor fördel – närheten till kunder. Vi har en stor kundströmning och jobbar stenhårt för att lösa kundernas önskemål. Jag är stolt över hur vi levererar riktigt bra produkter och tjänster.

På vilket sätt är ditt jobb viktigt? Det för människor närmare varandra och skapar en plattform för uttryck av åsikter. Tillgången till fiber för ett snabbt och stabilt bredband är även viktigt för vård, omsorg, utbildning och nyfikenhet och för att vi hjälper till att bygga ett mer jämställt samhälle - ett samhälle där alla ska ha samma möjligheter till att leva och bruka!

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor