facebook tracking
Kjell Ekholm

Kjell Ekholm

Beredare – Värme

”Vardagen känns mycket trygg men med härliga utmaningar. Man känner sig respekterad och vi har mycket frihet under ansvar.”

Beredare skulle kunna beskrivas som tekniska projektledare, Kjells jobb inom Värme kan likställas med traditionellt projektarbete – det handlar om att planera, genomföra, följa upp och förbättra. Tjänsten är många gånger också lik en FU-ingenjör då han främst jobbar med förebyggande underhåll. Som person är Kjell väldigt ambitiös vilket märks då han talar om sin arbetsroll.

– Varje jobb jag gör är ett projekt, jag blev anställd på grund av det stora projektet att göra Umeå Energi effektivare inom underhållsbiten – en fråga jag också brinner för. Vi på Underhållsavdelningen har jobbat med att utforma en strategi för hur vi ska nå optimalt underhållsarbete och en maximalt gynnsam produktion, och det finns mycket att göra för ökad effektivitet och säkerhet. Arbetet berör många delar av företaget och vi vill ha ett rött snöre genom hela verksamheten.

Innan Kjell klev in i rollen som beredare på Umeå Energi sensommaren 2016 jobbade han som resande säljare inom elektronisk utrustning och dessförinnan som beredare inom bilindustrin.

– Jag har en ganska bred kunskap inom underhållsplanering och beredning. Sedan tar jag också med mig en stor del av biten som säljare.

Till största del befinner sig Kjell på kontoret på Dåva, men han förklarar att han även behöver ta sig ut för att inspektera felanmälan för att därefter kunna bereda dessa.

– I mitt jobb ingår alltifrån detektivarbete till problemlösning för att kunna servera ett väl planerat jobb. Det är ett väldigt brett och varierat arbete, jag arbetar självständigt men måste konstant kommunicera i ett stort kontaktnät.

Något som Kjell anser utmärker sitt jobb, och Umeå Energi i stort, är arbetskulturen som sträcker sig genom hela företaget. Att känna sig respekterad är något som Kjell uppskattar med sitt arbete.

– Jag känner en arbetsro då jag är på jobbet, som att jag hinner med att göra det jag ska. Samhörigheten i arbetsgruppen – men även utanför – är dessutom fantastisk. Alltihop är ett stort lagarbete, man är duktig på att diskutera med andra avdelningar och ge feedback. Umeå Energi är också en väldigt generös arbetsplats, både när det gäller möjligheter till motion men även hur man behandlar folk. Om någon inte mår bra stannar man upp och tänker till. En viktig del och ett mål för Umeå Energi är att skapa balans mellan arbete och fritid. Jobba gör man på jobbet, hemma har man fritid.

Så ser Kjell på Umeå Energis utvecklingspotential: ”Jag är övertygad om att Umeå Energi kommer att göra en resa som innebär att vi blir mer tidseffektiva inom alla avdelningar, hittar det röda snöret och på så sätt skapar en lättare och effektivare arbetsmiljö för alla.”


kjell.ekholm@umeaenergi.se

070-3998323

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@umeaenergi.se
 • Andreas Andersson
 • Anton Södergren
 • Birgitta Granström
 • Clas Blomqvist
 • Elizabeth Eriksson
 • Emma Lundström
 • John Josefsson
 • Kjell Ekholm
 • Kristin Arvidsson
 • Lotta Jonsson
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor