facebook tracking

Exjobbare jämför solceller

Toppbanner_adam xjobb.jpg

Adam är hos oss under våren för att jämföra två solcellstyper. förhoppningen är att vi i juni har fått nya insikter i det fortsatta arbetet med solerbjudandet till våra kunder, och så klart att Adam haft en givande tid här på Umeå Energi.

Två solcellstyper

Adam Moberg som läser Civilingenjörsprogrammet i energiteknik, gör under våren sitt examensarbete hos Umeå Energi. Han ska undersöka degradering av solceller, alltså hur de försämras över tid. det finns olika teorier kring detta, men det är väldigt beroende på system och plats - därför vill Umeå Energi veta mer specifikt varför och hur solceller degraderas hos oss.

- Jag ska jämföra två solcellstyper, Kristallina som är den klassiska typen som Umeå Energi har använt mest hittills och tunnfilmssolceller. skillnaden är i grova drag att kristallina har högre verkningsgrad och är lite effektivare medan tunnfilm har fördelen att de går att böja vilket möjliggör andra typer av placering säger Adam.

Med "Hållbara Ålidhem som utgångspunkt"

Studien kommer att genomföras på "Hållbara Ålidhem" (samarbetsprojektet som handlar om att minska energiförbrukningen i området) och eventuellt kommer solcellerna tas in i ett labb för mer exakta kontroller.

- Det är lätt att komma in i gänget här på Umeå Energi och det ska bli kul att göra det här projektet, jag hoppas att det blir ett bra och användbart resultat, säger Adam.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Umeå Energi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor